Fotbolls-VM

Årets fotbolls-VM har hittills varit en sprakande tillställning med många härliga matcher och även en hel del oväntade resultat, för vem hade exempelvis räknat med att Costa Rica skulle ta och vinna det som på förhand kallades för ”dödens grupp” och slå ut lag som Uruguay, Italien och England. Igår tog det centralamerikanska laget också sig vidare till kvartsfinal där Holland väntar.

Andra överraskande resultat har bland annat varit att Spanien slogs ut redan i gruppspelet efter att åkt på storstryk med 5-1 mot Holland och även förlorat mot Chile med 2-0. Även det faktum att Algeriet lyckades ta sig vidare är lite av en skräll efter vinst mot Sydkorea och därefter oavgjort i den avgörande matchen mot Ryssland.

Dock är en hel del av favoriterna fortfarande kvar i turneringen som Tyskland, Argentina, Holland och framför allt hemmanationen Brasilien. Trots att man inte spelat alltför imponerande är det brasilianska laget ändå framme i en kvartsfinal där man ställs mot Colombia. Men det var ytterst nära att det inte blev så då Chile tvingade Brasilien till straffar i åttondelsfinalen. Dessutom hade Chile ett skott i ribban i slutminuterna av förlängningen.

Det är dock tveksamt om det kommer att hålla vägen till guld för Brasilien då man som sagt inte kommit upp i allra högsta klass. Nu väntar dessutom som tidigare nämnts Colombia i kvartsfinal, ett Colombia som imponerat stort hittills, då man vann alla tre matcher i gruppspelet och därefter ganska enkelt besegrade Uruguay i åttondelsfinalen. Colombia kan bli farliga och är faktiskt en outsider, som kan gå riktigt långt om man får till det.

Övriga lag som ser starka ut är som alltid Tyskland, vilka tämligen komfortabelt vann sin grupp före USA. I åttondelsfinal väntar nu Algeriet och i en eventuell kvartsfinal troligtvis Frankrike, vilket kan bli tufft, dock är alltid tyskarna starka när det kommer till VM. Av de 18 VM-turneringar man deltagit i har man endast missat semifinal vid fem tillfällen.

Två andra lag som hittills starka ut är Holland och Argentina, vilka bägge gick igenom gruppspelet med tre raka segrar. Holland ser dessutom ut att få en relativt enkel resa mot semifinal då man ställs mot Costa Rica i kvartsfinal, en match man ska vinna om man inte gör bort sig helt. Argentinas väg mot semifinal ser också hyfsat enkel ut. I åttondelsfinal ställs man mot Schweiz och i en eventuell kvartsfinal mot antingen Belgien och USA, två lag man normalt ska vara bättre än. I en eventuell semifinal kommer Argentina troligtvis att ställas mot just Holland.

Vill man göra VM lite roligare och mer spännande hemma i TV-soffan är ett bra tips att satsa en liten slant på de olika matcherna. Som vi nämnt tidigare går det att läsa om aktuella odds på tippat.se.