Innebandy

Innebandy är nog en av de sporterna som utövas av väldigt skilda klientel. Allt från de allra yngsta till PRO innebandy och alla däremellan. Sverige har varit ett framgångsrikt land när det kommer till innebandy.

Redan i slutet av 60-talet så spelades det innebandy i Sverige och man kan se det som en form av vanlig bandy fast utan is. Med klubba och boll så ska man göra mål mot motståndarlaget. Idag så spelas det innebandy både på elitnivå och runt om i våra sporthallar. Sverige har dominerat i denna sport i princip sedan man började att spela innebandy. VM i innebandy spelas vartannat år, det ena så spelar damerna och det andra herrarna.

Den stora fördelen är att alla kan spela. Det är enkelt att skaffa dig relevant utrustning och dra ihop ett gäng för att spela för det stora nöjets skull. Det ger bra konditionsträning då man får springa en hel del på matchplanen. Tänk dock att värma upp innan match och stretcha efter då skaderisken ökar ju mindre tränad du är.

Om du känner att du börjar bli riktigt duktig på innebandy så finns det säkert någon förening med ett lag som du kan få vara med i på den ort du bor. Kolla upp med om du har möjlighet att få vara med på någon träning och visa upp dina talanger inom innebandyn. Vem vet, du kanske är den nästa stjärnan inom innebandy.