Hockey

Ishockey är nästan en nationalsport i Sverige. Många av Sveriges städer har sitt eget hockeylag att heja på och många fina hockeyarenor har på senare år byggts upp.

hockey

Det är många städer i Sverige som har bra hockeylag och om vi tittar på Elitserien, eller SHL som serien nu kallas igenom namnbytet, finns bra hockeylag i Jönköping, Karlstad och Örnsköldsvik för att nämna några.

I Jönköping tränar killarna i HV71 och hemmaarenan heter Kinnarps Arena. Karlstads arena heter Löfbergs Lila Arena och den uppfördes så sent som 2001. Här lirar killarna i Färjestads BK sina hemmamatcher. Ett annat lag som också spelar i Elitserien är MoDo Hockey som håller sina hemmamatcher i Fjällräven Center. Fjällräven Center är också en nybyggd arena och den öppnade så sent som 2006. Den ersatte då den äldre Kempehallen.

Hockeyintresset är stort i dessa städer och det finns en stor sammanhållning kring de olika hockeylagen. Det är alltid spännande när serien drar igång och lång tid innan kan man följa lagens hemsidor för att se vilka nya spelare som köps in och hur laguppställningen skall bli. När serien kör igång är det bara att se till att ha införskaffat ett årskort och knalla iväg till arenan för att stötta sitt hemmalag som trogen supporter.