Äntligen är säsongen igång

Är du ett stort fan av amerikansk fotboll vet du naturligtvis att säsongen är i gång igen. Spelet kan verka krångligt och ologiskt för den oinvigde, men skenet bedrar. Det är ett positionsspel och det gäller att vinna så mycket mark som möjligt.

Laget

Ett lag består av 40 spelare som är uppdelade i tre lagdelar. Vi har anfallet, försvaret och specialteamet. Däremot är det bara tillåtet att ha 11 spelare på planen samtidigt. När anfallarna är på planen och har bollen, är deras jobb helt enkelt att få bollen över i motståndarlagets målområde. Motståndarna har då sitt försvarsteam på plan och deras uppgift är helt enkelt att stoppa anfallarna.

När du väl börjar förstå hur spelet fungerar och hur de olika lagdelarna fungerar, kommer du se tjusningen med spelet. Det obegripliga blir plötsligt fullkomligt begripligt och du kommer börja se fram emot det stora slutspelet du också.

Super Bowl

Att detta är den största och populäraste sporten i USA är lätt att förstå när man ser hypen kring Super Bowl. Det är den största årliga sporthändelsen i USA. Har intresset vaknat och du vill veta mer, är du bara ett klick bort. Ha en riktigt härlig säsong!